Duyuru no: 2015/22 (18 Eylül 2015)

Duyuru no: 2015/22 (18 Eylül 2015)

1- Teşekkür & Bilgi: Değerli Fizyoloji Ailesi, sizlerin katılımı ve desteği ile 41. Ulusal Fizyoloji Kongresi son yılların en yoğun katılımlı (kayıtlı 450 kişi) kongresi olarak gerçekleşmiştir. Sizlerden gelen, özellikle kongre bilimsel içeriği ile ilgili olumlu geri bildirimler ve teşekkür mesajları TFBD Yönetim Kurulu üyeleri olarak bizleri fazlasıyla memnun etmiştir, ilgi ve desteğinize teşekkür ediyoruz.
2- Aidat ve Üyelik Durumu: TFBD Tüzüğünün ilgili maddesine göre (Madde 13/2) ve T.C. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın uyarısı ve derneğin takibinin otomasyon sistemi üzerinden yapılıyor olması nedenleri ile, 2004-2015 yılları arasında Dernek aidatlarını yatırmamış olan üyelerin durumu Olağan Genel Kurul gündemine alınarak tartışılmış ve ilgili durumdaki üyelere duyuru yapılmasının ardından üyelikten çıkarılma sürecinin ilk YK toplantısında gerçekleştirilmesi işlemine başlanmasına karar verilmiştir (10 Eylül 2015 tarihli Olağan Genel Kurul kararı).

Üyelikten çıkarılma süreci iki aşamada gerçekleştirilecek olup, öncelikle fizyolog olmayan üyelerimiz için, ardından yasal zorunluluk nedeniyle fizyolog üyelerimiz için uygulanacaktır. İlk aşamada aidat ödemesini gerçekleştirmedikleri takdirde üyelikten çıkarılacak üyelerimizin isim listesi için lütfen tıklayınız.

Üyelik aidatı yatırmak isteyen üyelerimiz gerekli bilgiye dernek web sayfasından ulaşabilirler (http://www.tfbd.org.tr/tfbd-uyesi-olmak-istiyorum).

3- Tebrik: 2015 yılı TFBD Ödülleri 41. UFK Kapanış ve Ödül töreninde takdim edilmiştir. Ödül kazanan meslektaşlarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Genç araştırıcı Ödülü: Impact of 2.45 GHz microwave radiation on the testicular inflammatory pathway biomarkers in young rats: The role of gallic acid” başlıklı çalışması ile Mustafa SAYGIN (Süleyman Demirel Üniversitesi).

Sözlü Sunum Birincilik Ödülü: Beslenmenin hipotalamik kontrolünde irisin hormonunun etkilerinin araştırılması” başlıklı çalışması ile Suat TEKİN (İnönü Üniversitesi).

Sözlü Sunum İkincilik Ödülü: Hiperbarik oksijenizasyon ve önkoşullamanın ratlarda kolon anastomozu iyileşmesi üzerine etkileri” başlıklı çalışması ile Ramazan YÜKSEL (Yıldırım Beyazıt Üniversitesi).

Sözlü Sunum Üçüncülük Ödülü: İnsan Lenfosit Hücre Kültürü Ortamında Alüminyumun Oluşturduğu Sitotoksisite ve Genotoksisiteye Karşı Sarımsak (Allium sativum) ve Çörek Otu Tohumu (Nigella sativa) Ekstraktlarının Etkilerinin Araştırılması” başlıklı çalışması ile Hakim ÇELİK (Harran Üniversitesi).

Poster Sunumu Birincilik Ödülü: Emziren Annelerin Sütünden Elde Edilen Meme Epitel Hücrelerinde Genotoksik Değişikliklerin Araştırılması”başlıklı çalışması ile Sami AĞUŞ (Yeditepe Üniversitesi).

Poster Sunumu İkincilik Ödülü: Subklinik Hipotiroidili Çocuklarda Hemoreolojik Parametrelerin Araştırılması ve Karotis İntima-Media Kalınlığı ile İlişkisinin İncelenmesi” başlıklı çalışması ile Emine KILIÇ TOPRAK (Pamukkale Üniversitesi) ve Pensilinle oluşturulan deneysel epileptiform aktivite üzerine Apelinin gösterdiği prokonvulsan etkide kanabinoid CB1 reseptör antagonisti AM-251 ’in rolü” başlıklı çalışması ile Fatma Banu ŞEN (Ondokuz Mayıs Üniversitesi).

Poster Sunumu Üçüncülük Ödülü: Santral Nöropeptit-S'in Maternal Separasyona Bağlı Oluşan Gastrointestinal Motor Disfonksiyona Etkisi” başlıklı çalışması ile Mehmet BÜLBÜL (Akdeniz Üniversitesi).

4- Kredilendirme: TTB-STE/SMG Akreditasyon-Kredilendirme Kurulu tarafından kredilendirilen 41. Ulusal Fizyoloji Kongresi etkinliğine ait işlemler tamamlanmıştır.

TFBD Duyuruları
2024 DUYURULARI
2023 DUYURULARI
2022 DUYURULARI
2021 DUYURULARI
2020 DUYURULARI
2019 DUYURULARI
2018 DUYURULARI
2017 DUYURULARI
2016 DUYURULARI
2015 DUYURULARI
2014 DUYURULARI
TÜM DUYURULAR