Duyuru No: 2016/24 (15 Eylül 2016)

Duyuru No: 2016/24 (15 Eylül 2016)

1- 2016 TFBD Genç Araştırıcı Ödülü: Başvuru yapan araştırmacıların eserlerinin TFBD-BK tarafından incelenmesi sonucu “Effects of normobaric oxygen and melatonin on reperfusion injury: role of cerebral microcirculation” başlıklı çalışma ile Mustafa Çağlar BEKER ve arkadaşları (Medipol Üniversitesi) ödüle değer görülmüştür, meslektaşlarımızı kutlar başarılarının devamını dileriz (Oncotarget, Vol.6, No.31, pp 30604-14).

2-TFBD 42. UFK Sözlü Sunum Ödülleri: TFBD-Bilim Kurulu Başkanlığının, değerlendirmede yaşanan iletişim sorununu TFBD-Yönetim Kurulu’na bildirmesi sonucu alınan karar gereği, mağduriyet yaşanmaması için değerlendirme yapılmamıştır.

3- TFBD 42. UFK Poster Sunum Ödülleri: 2016 yılı TFBD Ödülleri 42. UFK Kapanış ve Ödül Töreni’nde ilan ve takdim edilmiştir. Ödül kazanan meslektaşlarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Birincilik Ödülü (İki çalışma değer bulunmuştur):

“CDNF ve MANF nörotrofik faktörlerinin iskemi sonrası beyin plastisitesi ve onarımı üzerine olan etkileri” başlıklı çalışma ile Ahmet Burak ÇAĞLAYAN ve arkadaşları (İstanbul Medipol Üniversitesi & Helsinki Üniversitesi)

“P2X7 Reseptör Antagonisti A-43809’un Penisilinle Oluşturulan Epileptiform Aktiviteye Etkisi” başlıklı çalışma ile Gökhan ARSLAN ve arkadaşları (Cumhuriyet Üniversitesi & Ondokuz Mayıs Üniversitesi).

İkincilik Ödülü (İki çalışma değer bulunmuştur):

“Sıçanlarda Hipotalamik Ventromediyal Nukleus Katekolamin Konsantrasyonları Üzerine Damar İçi Glukoz Uygulamasının Etkisi: Bir Mikrodiyaliz Çalışması” başlıklı çalışma ile Hatice SOLAK ve arkadaşları (Necmettin Erbakan Üniversitesi)

“Sıçanlarda ATP-Bağımlı Potasyum Kanal Agonist ve Antagonistlerinin Penisilin ile Oluşturulmuş Epilepsi Üzerine Etkileri” başlıklı çalışma ile Ersin BEYAZÇİÇEK ve arkadaşları (Düzce Üniversitesi)

Üçüncülük Ödülü (Üç çalışma değer bulunmuştur):

“Farklı Egzersiz Metodlarının Deneysel Alzheimer Hastalığı Modelinde Anksiyete Benzeri Davranış ve Beyin Plastisitesi’ne olan Etkileri” başlıklı çalışma ile Dilek ÖZBEYLİ ve arkadaşları (Marmara Üniversitesi)

“Merkezi Olarak Enjekte Edilen Leptinin Posteriyor Hipotalamus ve Nukleus Traktus Solitaryus Ekstraselüler Total Prostaglandin Çıkışına Etkisi” başlıklı çalışma ile Burçin ALTINBAŞ ve arkadaşları (Uludağ Üniversitesi)

“Hypericum Scrabrum’un İnsan Prostat, Kolon, Meme Kanseri Üzerine Etkisi” başlıklı çalışma ile Süleyman SANDAL ve arkadaşları (Fırat Üniversitesi & İnönü Üniversitesi)

4- Kredilendirme: TTB-STE/SMG Akreditasyon-Kredilendirme Kurulu tarafından kredilendirilen 42. Ulusal Fizyoloji Kongresi etkinliğine ait işlemlerin, bu yıl tarafımızca tamamlanması gerektiği için, “Hekim” olan ve kongreye kayıt yaptırarak katılan üyelerimizin TC Kimlik No larını alkac@istanbul.edu.tr adresine, 21 Eylül 2016 tarihine kadar iletmelerini rica ederiz.

5- Bilanço İlanı: İl Dernekler Müdürlüğü’nün talimatı gereği 2016 TFBD Olağan Genel Kurul’da ayrıntılı olarak sunulan ve oybirliğiyle onaylanan TFBD ve İktisadi İşletme Bilançoları eklerde bilgilerinize sunulmuştur (ek 1 TFBD, ek 2 İktisadi İşletme bilançoları).

TFBD Duyuruları
2024 DUYURULARI
2023 DUYURULARI
2022 DUYURULARI
2021 DUYURULARI
2020 DUYURULARI
2019 DUYURULARI
2018 DUYURULARI
2017 DUYURULARI
2016 DUYURULARI
2015 DUYURULARI
2014 DUYURULARI
TÜM DUYURULAR