Duyuru No: 2016/28 (08 Kasım 2016)

Duyuru no: 2016/28 (08 Kasım 2016)

Bilgilendirme: Değerli Fizyoloji Ailesi, Üniversitelerarası Kurul Tıp Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyi’nin 19.08.2016 tarihli toplantısında aldığı karar gereği, Temel Tıp Bilimleri Bölümü altında yer alan anabilim dallarında hem “Tıpta Uzmanlık” hem de “Doktora” Eğitimi yapılması konusunda konsey görüşü oluşturmak üzere komisyon kurulmasına karar verilmiştir. Komisyonun Dekanlar Konseyine sunduğu rapor eğitimin, Fizyolojinin de aralarında olduğu bazı Anabilim dallarında “doktora eğitimi” olarak devam etmesi yönündedir (Toplantı tarihi: 08.10.2016).

Konu ile ilgili toplantıya katılacak Dekan / Dekan Yardımcılarına, çok sayıda fizyolog hocamız aracılığı ile, Fizyoloji Uzmanlık ve Doktora eğitimleri hakkında bilgi verilmiş ve Fizyoloji Uzmanlarının yapıyor olduğu “özellikli” görevler belgeleri ile sunulmuştur. Bu bilgilendirme sayesinde, Dekanlar Konseyinde komisyonun hazırladığı rapor kabul edilmemiş ve Tıpta Uzmanlık Kurulu (TUK)’ndan görüş sorulmasına karar verilmiştir.

12.10.2016 tarihinde Sağlık Bakanlığı TUKMOS bünyesindeki Fizyoloji Uzmanlık Müfredat toplantısında, Sağlık Bakanlığı yetkililerine konu ile ilgili bilgi verdik. TUK toplantısına katılıp kurul üyelerini bilgilendirme talebimizi ilettik, bu talebimiz kabul edildi. Kasım ayının ilk haftalarında yapılacağı belirtilen toplantı için davet bekleme aşamasındayız.

TUKMOS kapsamında Fizyoloji Uzmanlık Eğitim süresi başlığı altında uzmanlık Eğitimi ile ilgili hazırladığımız rapor (Ek: TUKMOS Rapor 12 Ocak 2016) ve Türk Fizyolojik Bilimler Derneği olarak hazırladığımız (ek: Fizyoloji Uzmanı Rutin İşler) ve ilgili kurul ve komisyonlara sunulan dokümanları da paylaşımınıza sunuyoruz.

Uludağ Üniversitesi’nde ilgili anabilim dalları ortak bir komisyon raporu hazırlamıştır. Benzer çalışmaların farklı fakültelerde de yapılması son derece değerli olacaktır (Ek: UÜ Doktora Uzmanlık Görüşü).

Fizyoloji doktora eğitiminde, Tıpta Uzmanlık Eğitiminde olduğu gibi, kadro garantisi ve ülke genelinde doktora eğitimi için stardartlar oluşturulana kadar, mevcut uygulamadaki şekli ile, “uzmanlık” ve “doktora” eğitimlerinin, birlikte devam etmesinin uygun olduğu görüşümüzü paylaşmak istiyoruz.

Bu aşamada, siz Değerli Üyelerimizin, Fizyoloji Uzmanlık Eğitiminin devamının uygunluğunu belirten Anabilim Dalı Akademik Kurul kararlarını tarafımıza iletmeniz, TUK toplantısında hazırladığımız dökümanı sunarken, bilgilendirmemizi ve savunmamızı güçlendirecek, destek verecektir.

TFBD Duyuruları
2024 DUYURULARI
2023 DUYURULARI
2022 DUYURULARI
2021 DUYURULARI
2020 DUYURULARI
2019 DUYURULARI
2018 DUYURULARI
2017 DUYURULARI
2016 DUYURULARI
2015 DUYURULARI
2014 DUYURULARI
TÜM DUYURULAR