Duyuru No: 2017/03 (26 Ocak 2017)

Duyuru no: 2017/03 (26 Ocak 2017)

1) Vefat: Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji A.D. öğretim üyesi Doç. Dr. Şebnem GÜLEN’in babası Muzaffer KAVAKLI vefat etmiştir. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve değerli hocamıza başsağlığı diliyoruz.

2) Fizyoloji Uzmanlık Eğitimi Çalışmaları: Değerli Fizyoloji Ailesi, 2009 yılında başlayan, 2010 yılında resmiyet kazanan Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Fizyoloji Tıpta Uzmanlık Eğitimi Müfredat çalışmaları, TFBD Başkanı ve Sağlık Bakanlığı (S.B.) TUKMOS Fizyoloji Komisyon Başkanı Prof. Dr. Ümmühan İşoğlu ve S. B.TUKMOS Komisyon Üyesi Prof. Dr. S. Sadi Kurdak tarafından, 19-20 Ocak 2017 tarihlerinde gerşekleşen Tıpta Uzmanlık Kurulu’na (TUK) sunularak savunması yapılmış, hazırlanan raporlar iletilmiştir.

Onaylanan çalışma ve taleplerimiz üç ana başlıkta özetlenebilir:

- Fizyoloji Uzmanlık Müfredatı 2.1 versiyonu

(http://tuk.saglik.gov.tr/muf2.1/fizyoloji/index.html)

- Fizyoloji Uzmanlık Eğitimi ve doktora eğitiminin mevcut hali ile devamı

- TUS kadro sayısının artırılması (Son üç yıldır tahsis edilen 19 TUS kadrosu/yıl iken, bu sayı talebimiz ile 2017 yılından itibaren 30 TUS kadrosu/yıl olarak belirlenmiştir).

Her aşaması sizlerle paylaşılarak, yaygın bir görüşü temsil etmesi için çaba harcanan Fizyoloji Uzmanlık müfredat içeriği ile ilgili eleştiri ve önerilerini, duyurularımıza cevaben anabilim dalı görüşlerini ileten, siz değerli Fizyoloji Ailesine teşekkürlerimizi sunarız.

Çalışmaların ilk gününden itibaren TUKMOS Fizyoloji komisyonunda katkı sunan, özellikle sürecin en başından itibaren emek harcayan Prof. Dr. Ümmühan İşoğlu, Prof. Dr. Sadi Kurdak, Prof. Dr. Sami Aydoğan, Prof. Dr. Cafer Marangoz olmak üzere, tüm komisyon üyesi hocalarımıza teşekkürü borç biliriz

(http://www.tuk.saglik.gov.tr/tukmoskomisyonlisteleri.html).

TUKMOS komisyonu ve Türk Fizyolojik Bilimler Derneği’nin, gerek Prof. Dr. Nevzat Kahveci gerekse Prof. Dr. Ümmühan İşoğlu başkanlığındaki Yönetim Kurulu dönemlerinde birlikte çalışması çok değerli ve bütünleyici olmuştur, bu çalışma tarzının örnek olması en büyük dileklerimizdendir.

3) Guyton Tıbbi Fizyoloji 13. Baskı – Türkçe: Tıbbi Fizyoloji Guyton ve Hall Ders Kitabının 13. son baskısında çeviri editörlüğü yapan fizyoloji öğretim üyelerine emekleri için teşekkür ediyor, yeni baskıyı bilgilerinize sunuyoruz

(http://www.guneskitabevi.com/TR/belge/1-19539/guyton-tibbi-fizyoloji-13-yeni-baski---turkce.html).

4) TFBD ve İktisadi İşletme Bilançoları: Dernekler Yasası gereği, Ocak ayı içerisinde yayınlanması gereken 2016 yılı TFBD ve TFBD İktisadi İşletme Bilançoları dernek web sayfasında ve ekte bilgilerinize sunulmuştur (Bilançolar).

TFBD Duyuruları
2024 DUYURULARI
2023 DUYURULARI
2022 DUYURULARI
2021 DUYURULARI
2020 DUYURULARI
2019 DUYURULARI
2018 DUYURULARI
2017 DUYURULARI
2016 DUYURULARI
2015 DUYURULARI
2014 DUYURULARI
TÜM DUYURULAR