Duyuru No: 2017/05 (16 Şubat 2017)

Duyuru no: 2017/05 (16 Şubat 2017)

Ulusal Fizyoloji Kongresi ve YÖKSİS Akademik Değerlendirme: Sizlerle daha önce paylaştığımız üzere, kongremizin YÖKSİS Akademik Değerlendirme kapsamına alınması ile ilgili yoğun çaba harcamaktayız. İlgili kurulun başkanı ve diğer yetkilileri de dahil konu hakkında bilgilendirme yapmamıza ragmen, ne yazık ki, Ulusal Fizyoloji Kongresi’nin, bazı üniversitelerde değerlendirme kapsamına alındığı bazı üniversitelerde ise mağduriyet yaşandığı bilgilerini almaktayız.

Oysa ki kongremizin ismi “ulusal” olmasına karşın, gerek konusunda uzman uluslararası konuşmacı katılımları ve gerekse kongre çıktılarının Acta Physiologica’da “supplement” olarak yayınlanması ve “Web of Science” sisteminde yer alması özellikleri ile uluslararası düzey ve içerikte bir kongredir.
Yapilan görüşmeler sonucunda gelinen aşamada, TFBD Kongre Yönergesi’nde aşağıdaki düzenlemelerin yapılması sonucu, kongremizin YÖKSİS Akademik Değerlendirme kapsamına alınacağı sonucuna ulaşılmıştır.
TFBD YK toplantısında, Madde 5’te ilgili maddelerin aşağıdaki şekilde düzenlenmesine karar verilmiştir (Karar no: 02/2017), bilgilerinize arz olunur (http://www.tfbd.org.tr/kongre-yonergesi).

KONGRE YÖNERGESİ:

İKİNCİ BÖLÜM

Genel Kurallar, Kurullar ve Görev Dağılımları

Genel Kurallar

Madde 5

a) Kongre adı, TFBD (X.) Ulusal Fizyoloji Kongresi’dir. Kongrenin yabancı konuşmacıların katılımı ile gerçekleşmesi ve ingilizce özetlerinin Web of Science'ta yer alan bir dergide yayınlanması durumunda, kongre adı "Turkish Society of Physiological Sciences, (X.) National Physiology Congress with International Participation" olur. (X.) yerine o yıl kaçıncı kongre düzenleniyor ise, rakam ile belirtilir.

b) Kongre dili Türkçe’dir. Kongre’nin uluslararası bir organizasyon (FEPS gibi) ile birlikte düzenlenmesi ve/veya yabancı konuşmacıların katılması durumunda kongre dili Türkçe ve İngilizce olur.

c) TFBD Ulusal Fizyoloji Kongresi’nin Uluslararası katılımlı gerçekleşmesi durumunda, TFBD Bilim Kurulu ile birlikte çalışacak, kendi alanlarında yetkin isimlerden oluşan Bilimsel Danışma Kurulu (Scientific Advisory Board)'nda en az 5 (beş) yabancı üye bulunur ve İngilizce özetler “Web of Science” sisteminde yer alan uluslararası hakemli bir dergide yayınlanır.

d) Kongre için heryıl web adresi alınır.

e) TFBD-YK’nun aksine bir kararı yok ise, kongre her yıl Eylül ayı içerisinde gerçekleştirilir. Kesin günler TFBD-YK ve Yerel Düzenleme Kurulu tarafından belirlenir. Kongre tarihinin, ulusal ve uluslararası toplantı tarihleri ile çakışmamasına dikkat edilir.

f) Kongrenin yapılacağı yer için öneriler bir önceki yılın kongre tarihine kadar alınır, TFBD-YK tarafından değerlendirilir ve karar verildikten sonra bir önceki kongre kapanışında ilan edilir.

g) TFBD-YK ve Yerel Düzenleme Kurulu, kongre hazırlık takvimini aşağıdaki tabloya uygun olarak hazırlar.

TFBD Duyuruları
2024 DUYURULARI
2023 DUYURULARI
2022 DUYURULARI
2021 DUYURULARI
2020 DUYURULARI
2019 DUYURULARI
2018 DUYURULARI
2017 DUYURULARI
2016 DUYURULARI
2015 DUYURULARI
2014 DUYURULARI
TÜM DUYURULAR